Hírek

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

Rezsicsökkentés

DAOP-4.1.1/A-09-2010-0008 plakát
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail

Gádoros Nagyközség Önkormányzat
5932 Gádoros, Kossuth u.16.
Telefon: 68/490 001. Pf: 13.


Tájékoztató a Településképi Arculati Kézikönyv és a településképi rendelet készítésének megkezdésérőlGádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 10/2017 (IX.20.) önkormányzati rendelete alapján tájékoztatom Önöket, hogy Gádoros területére Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet készül. A Településképi Arculati Kézikönyv elkészítését és településképi rendelet megalkotását a településkép védelmének érdekében a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény írja elő.
Településképi Arculati Kézikönyv


A Kézikönyv egy olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben - a településképi követelmények megalapozása érdekében - meg kell határozni a településkaraktert formáló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.Településképi rendeletA településképi rendelet az arculati kézikönyv alapján készül el. Biztosítja a településkép védelmét a településképi követelmények meghatározásával, önkormányzati támogatási és ösztönző rendszer kialakításával, illetve településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásával.


A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében – első lépésként – a kidolgozást megelőzően Lakossági Fórumot tartunk, amelyre ezúton hívjuk meg Önöket.
A fórum időpontja: 2017. november 16. (csütörtök) 17 óra.


Helyszíne: Gádoros, Tót-asszony féle Közösségi Ház (Kossuth utca 42.)
A Rendelet szerint az érintett lakosság, civil és gazdálkodó szervezetek, érdek-képviseleti szervek, egyházak (partnerek) a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban előzetes véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek, melyeket benyújthatnak papíralapon a lakossági fórumtól számított 8 napon belül Gádoros Nagyközség Önkormányzatánál vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, továbbá elmondhatnak szóban a lakossági fórumon, amennyiben megadják nevüket, lakcímüket (postai) címüket, szervezetek esetén a szervezet nevét, képviselőjét, postai címét és e-mail címét.Várjuk észrevételeiket, kérem, tegyenek javaslatokat a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésével kapcsolatban!Felkérem a település lakóit, hogy a település értékei gyűjtsék össze (értékek gyűjteménye, történeti és mai fotók, akár ugyanaz több évben, több évszakban, épületekről, utcaképről, a tájról), illetve minden olyan dolgot ami a vélemények szerint jellemző a településre és érdekes.Maronka Lajos

polgármester

 

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;