Hírek

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

Rezsicsökkentés

DAOP-4.1.1/A-09-2010-0008 plakát
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail

Összefogás a térség jövőjéért

 

Maronka Lajos, Gádoros polgármestere az elsők között csatlakozott a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség munkacsoportjainak egyikéhez. A Helyi Összetartó Közösségek munkacsoport tagjaként jó kezdeményezésnek tartja egy komplex térségfejlesztési koncepció, a Calendula Terv megalkotását, támogatja a Dél- Békés Jövőjéért Szövetség munkáját.

A szövetség megalakulását több hónapos munka előzte meg. Dél-Békés több mint száz szakemberének bevonásával történt mindez és ez által a lehető legtöbb szakterület képviselteti magát egészen az egészségügytől a gyógynövénytermesztésig, vagy az oktatástól a munkahelyteremtésig.

 

– A térségfejlesztési koncepció roppant jó kezdeményezés. A gyakorlat is azt mutatja, hogy komoly előre haladás várható, éppen azért, mert embereket, politikamentes ötleteket gyűjt össze más­más területekről. Fontosnak tartom, hogy szakemberek alkotják a munkacsoportokat. Ki­ki a maga területéről hozza az igényeket, tapasztalatát, véleményét. Az unió fontosnak tartja az ésszerű célok megvalósítását, a leszakadó térségek felzárkóztatását. Ehhez megalapozott kéréseknek, ötleteknek kell találkozniuk. Ez egyben szolgálná az igazságos forrás elosztásokat is. Dél­Békés erőssége a mezőgazdaságban rejlik, bele értve az állattenyésztést is. Lehetőség, mely egyelőre gyengén van kihasználva. Nem fogja össze senki. Éppen a mezőgazdaság az, mely Gádorost is előre tudná vinni. Egy éve kezdtük meg az állattenyésztést. Sertés és juh, majd baromfitenyésztés is lesz. Gondolkodunk tésztaüzem kialakításán, kertészetünk bővítésén.

 

– Mi tart a térségi összefogás, a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség legnagyobb erősségének?

– Sok hozzáértő ember van benne, véleményével, a térség szeretetével. Ez hatalmas energiát ad a munkának, a célok megvalósításának.

 

A térségi összefogást jelképező Dél-Békés Jövőjéért Szövetség legfontosabb célkitűzése, hogy a fiatalokat itt maradásra ösztönözze, ezzel megállítva a képzett munkaerő elvándorlását, a települések elöregedését. Simonka György országgyűlési képviselő, az összefogást kezdeményezésekor úgy fogalmazott: „olyan jövőt szeretnénk építeni Dél-Békésben, amilyet a fiatalok szeretnének, az igényeik, elvárásaik határozzák meg terveinket”.

 

L. A .

 
..dornmethode.com.. Eine Untersuchung der Blut http://www.dornmethode.com/kamagra-apotheke-deutschland.html die Reaktionsmethode zeigte keine Serumreaktion. Es ist somit gezeigt, dass die Immunität, die der arabische besteht in der Fähigkeit besaß die Invasion Typhus Keime widerstehen. Der Unterschied zwischen dem Franzosen und http://www.dornmethode.com/cialis-kaufen-pillendienst.html der Arabischen in seiner Fähigkeit, widerstehen Infektion muss weitgehend der Unterschiedsbetrag aus der Ernährungs- und Modi Leben diese beiden Klassen Männer. Die Französisch Nation verkommen ist, innerhalb zur website von ein paar Jahrhunderte, in erheblichem cialis kaufen levitra Maß. ..28.06.2017.. 11
//
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!; created by dlacee
//