TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail
2012. szeptember 26. szerda, 08:35

Gádorosra jön a Ghymes és Wolf Kati!

Kedves Gádorosiak!
Kedves Barátaink!

Jövőre, Veletek, Ugyanitt!”

Így szólt a szándék, akarat, melyet az „I.GÁDOROS HAZAVÁR”rendezvény résztvevői a leggyakrabban megfogalmaztak.

Akkor ígéretet tettünk egymásnak, hogy mindent elkövetünk azért, hogy ez a szándék és akarat újra testet ölthessen, és hogy egy év múlva ott „folytathassuk”, ahol ez évben abbahagytuk.

Örömmel jelenthetjük, hogy a rendezvényt 2013. Július 05.-06.-07. újra megrendezzük.

A rendezvény elmúltával nagyon sok Barátunk mutatott segítő szándékot abban, hogy a rendezvényt hogyan lehetne színesebbé, izgalmasabbá, tartalmasabbá, értékesebbé, látogatottabbá tenni. Általános vélemény volt, hogy feltétlenül kell egy olyan program - elem, mely egyfajta „csúcseseményként” megkoronázza a rendezvényt.

Nos, a feladat adott volt!

Abban is általános volt a vélemény, hogy ennek a programnak feltétlenül kulturális jellegűnek kell lennie, és tükröznie kell azt a szellemiséget, melyet a rendezvény alapjainak gondolunk.

Ez pedig a közösség, a szülőföld szeretete, a gyökereink, kultúránk, értékeink, hagyományaink ápolása, a közösségi lét, szellem, és együttműködés elősegítése, erősítése.

Ezen gondolatok mentén kellett olyan művészeti programot keresni, melyben ez a szellemiség a legnemesebb értelemben visszatükröződik.

Kedves Gádorosiak! Kedves Barátaink!Örömmel tudatjuk, hogy 2013. Július 06.-án - településünk történetében először - vendégül láthatjuk a Magyar és Közép - Európai autentikus népzenéből építkező, Kossuth –díjjal és számtalan más elismeréssel kitüntetett világhírű együttest:

A GHYMEST

Az együttest vendégművészként elkíséri, a varázslatos hangú:

WOLF KATI

Az estét, az Orosházi Folkográfia együttes koncertje nyitja.

Úgy hisszük és reméljük, hogy a Ghymes együttes semmihez sem hasonlítható csodálatos zenei hangzása, és irodalmi értékű szövegvilága, Wolf Kati varázslatos egyénisége, éneke, olyan élményt nyújt valamennyiünknek, melyet legszebb kulturális emlékeink között tarthatunk majd számon.Ezúton is szeretnénk megköszönni azon Barátainknak - Gádoroson és szerte az országban- azt az önzetlen anyagi, szervezésbeli segítséget és bíztatást, amely nélkül ez a koncert nem jöhetne létre.Barátsággal:

A szervezők

Gádoros 2012.09.26.A Ghymes együttesről bővebb információt a: www.ghymes.hu találsz!

Wolf Katiról a: www.wolfkati.hu találsz!

A Folkográfiáról a: www.folkografia.eoldal.hu találsz!

A jövő évi rendezvény részleteiért figyeld a: www.banfalva.eoldal.hu !

Ők örömmel jönnek.

Mi szeretettel várunk.

Gyere!

ITT MINDEN RÓLAD, ÉS NEKED SZÓL!

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 26. szerda, 08:45
 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;