Hírek

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

Rezsicsökkentés

DAOP-4.1.1/A-09-2010-0008 plakát
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail

LAKOSSÁGTÁJÉKOZTATÓ


rendkívüli téli időjárás során betartandó magatartási szabályokról


Tisztelt Állampolgárok!Az elkövetkező napokban az előrejelzések szerint a megyénkben a legnagyobb hómennyiség akár 20-40 centiméter is lehet, a hőmérséklet minimum értéke -10 és -15 °C közötti lehet.


A szélsőséges téli időjárásból adódóan az állampolgárok fokozott veszélyeztetettségnek vannak kitéve. A gépjárművel történő közlekedés során, útba indulás előtt szükséges tájékozódni az útviszonyokról. Amennyiben mindenképpen szükséges autóba ülni, úgy felkészített, jó műszaki állapotú járművel induljunk el, különös tekintettel a gumik állapotára.


Vegyük figyelembe a megnövekedett fékutat. Ha elakadás- veszélyes hely van, a hóeltakarítást ne akadályozza a gépkocsi. Elakadás esetén helyezze biztonságba gépkocsiját. Elakadás esetén az elakadt gépkocsi lehetőleg ne hagyjuk egyedül az úton. Hosszabb utazásnál nem árt, ha takarót, tartalék ruhát és ennivalót is becsomagolunk.


A lakókörnyezetben végzett tevékenység során fokozottan figyeljünk a megnövekedett csúszásveszélyre, öltözzünk fel megfelelően a betegségek megelőzése érdekében. Lehetőleg raktározzunk otthon tartós élelmiszert és ivóvizet.


Saját testi épségünkön túl fontos, hogy figyeljünk a környezetünkben élőkre. Nagy veszélyben vannak ilyenkor a fűtetlen lakásukban élő, nehezen mozgó, többnyire idős személyek. Mindenképpen segítségre van szükség, ha fekvő, mozdulatlan vagy reszkető, esetleg ittas hajléktalan emberrel találkozunk.


A polgárőrök, rendőrök és a települési önkormányzatok munkatársai a téli időszakban még jobban figyelnek a segítségre szoruló emberekre. Kérjük a lakosságot is, hogy most még jobban figyeljenek oda a környezetükben élő, segítségre szoruló emberekre.


Szükség esetén kérjen segítséget a 30/99-89-400-as telefonszámon az önkormányzattól.Gádoros, 2012. február 3.
Dr. Prozlik László s. k.

polgármester

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;