Hírek

Magyar Államkincstár

Magyar Államkincstár

Rezsicsökkentés

DAOP-4.1.1/A-09-2010-0008 plakát
TOP-1.1.3-15-BS1-2016-00041 plakát
Nyomtatás E-mail

VIII. Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap

Gádoros Nagyközség Polgármestere

5932 Gádoros, Kossuth u. 16. Pf.: 13

Tel./Fax: 06(68)490-331 Mobil: 06(30)9989-400

Internet: www.gadoros.hu E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

VIII. Gádorosi Nemzetközi Disznótoros Nap

részletes versenykiírása

2010. március 6. (szombat)

 

Négyfős csapatok versenyeznek értékes díjakért és elismerésért.

Gyülekező reggel hat órakor az Általános Iskolában (Iskola u. 4.). Megnyitó, majd a csapatok felvonulása következik. Két csapat kap egy sertést (kb. 100-110 kg), amit együtt szúrnak le, utána minden csapat fél sertést dolgoz fel. Pörzsölés fatüzeléses pörzsölővel vagy szalmával. (Aki gázzal szeretné befejezni a pörzsölést, az hozzon magával gázpalackot és pörzsölőt!) Leszúrás előtt a kábítás kötelező!

A feldolgozáshoz a csapatok megkapják a teljes fél sertést, amelyből kolbászt és hurkát kell készíteniük, valamint egy más fajta disznótoros terméket (specialitást). A hurka elkészítéséhez 2 kg rizst biztosítunk. A rendezőség az elkészült termékekből 3-3 kg kolbászt és hurkát kér vissza, a többi termék, hús stb. a csapatoké marad. A sertések feldolgozása és az asztalok feldíszítése az udvaron felállított sátrak alatt lesz. (Azon csapatok számára, akik csak vasárnap utaznak haza, a rendezőség biztosítja a termékek őrzését és hűtését.)

A termékeket 13.00 órára kell elkészíteni és az asztalt a zsűrizéshez feldíszíteni. A zsűrizéshez kérünk elkészíteni egy kb. 10 dkg-os kolbászt és hurkát is, amelyet megsütünk, hogy a termékek ízletességét is bírálni lehessen.

A versenyző csapatoknak reggeli, ebéd és jó hangulat biztosítva lesz!

A ZSŰRI ELNÖKE: BENKE LÁSZLÓ MESTERSZAKÁCS

Nevezési, részvételi díj: 12.000 Ft/csapat, amit a helyszínen kell befizetni.

A rendezők biztosítják:

  • élő sertés
  • pörzsöléshez szalma, igény szerint fatüzeléses pörzsölő (kérjük előre jelezni!)
  • üst, üstház
  • rizs
  • gádorosi pálinka sertéskörömben kínálva

A csapatok biztosítják:

  • fűszerek, valamint bél
  • eszközök (edény a hurka, kolbász keveréséhez, kézi húsdaráló és töltő, kés, vágódeszka stb.)

Értékelési szempontok:

  • népi, nemzeti jelleg vagy hagyomány bemutatása (öltözet, eszközök, feldolgozási technikák stb.): „kiemelt szempont”
  • sertés leszúrása, pörzsölés, tisztítás
  • felbontás szakszerűsége, alapanyagok kezelése
  • feldolgozás módja, higiénés követelmények betartása
  • elkészített termékek ízletessége, állaga, érzékszervi vizsgálata
  • súly- és szalonnavastagság saccolás
  • asztaldíszítés

Nevezési határidő: 2010. február 23-ig írásban vagy telefonon:

Polgármesteri Hivatal Titkárság 5932 Gádoros, Kossuth u. 16.

Telefon: 68/490-331,

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

(Tájékoztatás kérhető Belankáné Brlás Évától a +36305866877 telefonszámon)

Minden csapatnak jó felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!


Kedves Versenyzők!

A rendezőség minden résztvevőt szeretettel vár egy hangulatos bemutatkozó estre és vacsorára a gádorosi Közösségi házba a Disznótoros Nap előestéjén,

március 5-én este 19.00 órára!

Az est programja:

  1. A csapatok bemutatkozása (élőszóban, zenével, verssel stb.)
  2. A csapatok összesorsolása
  3. Vacsora, ismerkedés

 

A vacsorán való részvételt kérjük előre jelezzék a fenti elérhetőségeken!

Gádoros, 2010. január 20.

Dr. Prozlik László polgármester

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;