Nyomtatás E-mail

Almaszüret

Szeptember 12-én almaszüretre készültünk az Őzike csoporttal közösen. Utaztatásunkról a fábiánsebestyéni önkormányzat gondoskodott , hiszen rendelkezésünkre bocsátották térítésmentesen a 60 férőhelyes buszukat.

Az időjárás kissé mostohán bánt velünk, ugyanis reggel esett az eső, de minket ez nem tántorított el szándékunktól. Ez abból is látszott, hogy a gyerekek hoztak esőkabátot és zárt cipőt.

Mindenki a legszebb almát szerette volna leszedni, ami nem volt nehéz, hiszen a fák roskadoztak a terméstől. Rövid idő alatt teleszedtük a kosarakat, hátizsákokat, és énekszóval elindultunk megméretni szerzeményünket. Miután kifizettük az almát, újra buszra ültünk és elindultunk az oviba.

Ez a közös élmény kiváló alkalmat nyújtott az elkövetkezendő hetek munkájához. Hajtogattunk őszi gyümölcsöket, amiket festett fákra ragasztottunk. Sütöttünk almás muffint, melynek elkészítésében oroszlánrészt vállaltak a gyerekek, hiszen ők reszelték az almát. Megismerkedtek több almás verssel és mondókával, dalos játékokkal.

Az ilyen élmények hozzá járulnak az együvé tartozás érzésének erősítéséhez, vagyis közösségformáló erejűek.

(Katica csoport)

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;