Nyomtatás E-mail

Almaszüret

Szeptember 12-én almaszüretre készültünk az Őzike csoporttal közösen. Utaztatásunkról a fábiánsebestyéni önkormányzat gondoskodott , hiszen rendelkezésünkre bocsátották térítésmentesen a 60 férőhelyes buszukat.

Az időjárás kissé mostohán bánt velünk, ugyanis reggel esett az eső, de minket ez nem tántorított el szándékunktól. Ez abból is látszott, hogy a gyerekek hoztak esőkabátot és zárt cipőt.

Mindenki a legszebb almát szerette volna leszedni, ami nem volt nehéz, hiszen a fák roskadoztak a terméstől. Rövid idő alatt teleszedtük a kosarakat, hátizsákokat, és énekszóval elindultunk megméretni szerzeményünket. Miután kifizettük az almát, újra buszra ültünk és elindultunk az oviba.

Ez a közös élmény kiváló alkalmat nyújtott az elkövetkezendő hetek munkájához. Hajtogattunk őszi gyümölcsöket, amiket festett fákra ragasztottunk. Sütöttünk almás muffint, melynek elkészítésében oroszlánrészt vállaltak a gyerekek, hiszen ők reszelték az almát. Megismerkedtek több almás verssel és mondókával, dalos játékokkal.

Az ilyen élmények hozzá járulnak az együvé tartozás érzésének erősítéséhez, vagyis közösségformáló erejűek.

(Katica csoport)

 
..28.06.2017.. 11
//
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!; created by dlacee
//