Nyomtatás E-mail

Színházban voltunk

Ebben a tanévben ismét lehetőségük nyílt az óvodásoknak, hogy színházi előadásokat tekinthessenek meg. Ezek a koncertek, mesejátékok, bábjátékok közel állnak a gyerekek érzésvilágához, az előadók könnyen megszólítják lelküket színvonalas műsoraikkal.

Az első előadás október 10-én a híres Ghymes együttes "Bennünk van a kutyavér" című gyermekkoncertje volt. A népi hangszerekkel bemutatott népzene, népdalok magukkal ragadták a gyerekeket, még a színpadra is nagy örömmel szaladtak fel egy közös éneklésre. Az együttes hozzáértését mi sem bizonyítja jobban, minthogy a koncerten hallott gyermekalbumát a Magyar Oktatási Minisztérium iskolai segédanyaggá nyilvánította. Az albumot a mi óvodásaink is szívesen hallgatják, a nagyobbak pedig már kívülről éneklik a dalokat.

A második előadás november 18-án volt. "Mesék Mátyás királyról" címmel egy zenés mesejátékot adtak elő a Tihanyi Vándorszínpad előadásában. Korhű díszletek és jelmezekkel kápráztatták el a gyerekeket. A mesejátékban nyomon követhettük a híres-hírhedt "Gyevi bíró" és a támadással próbálkozó "török basa" történetét, az udvari bolond által sok humorral fűszerezve.

E két színvonalas előadás után a gyerekek máris lelkesen várják a következő színházi programot.

(Őzike csoport)

 
Gádoros Nagyközség Hivatalos Honlapja, Powered by Joomla!;